Over Social Media Shaman

Als beginnend coach voelde het logisch voor mij om mijn kennis over de online wereld — sociale media in het bijzonder — door te geven aan andere vrouwen die daar juist moeite mee hadden. Inmiddels heb ik die benadering losgelaten (voilà !) en richt ik mij op het andere einde van het spectrum: de vrouwen die juist technologisch / analytisch sterk (onderlegd) zijn, en daarmee tevens vast lijken te lopen in hun denken.

 

Precies het pad wat ik zelf bewandeld heb: vanuit de sociale online wereld, waarin ik mij richtte op onderlinge communicatie (media), kwam ik — via het herwonnen vertrouwen in mijn intuïtie — uit op de weg van een begeleidend genezer (sjamaan).

 

De afgelopen jaren ben ik onderwezen in verschillende vormen van sjamanisme, die ik zelf samenvat als een holistische benadering. In werkelijkheid is alles namelijk met elkaar verbonden (waar je zowel de quantum fysica als eeuwenoude inheemse kennis op na kunt slaan), en staat onze intuïtie daar naadloos op afgestemd. De stem van je intuïtie is vaak tevens de stem waar je het meest mee in discussie gaat — en die het dan verliest. Waar ik dankzij mijn vele leermomenten achter ben gekomen, is hoe ik juist wél naar die stem kan luisteren en vervolgens tot de beste ideeën kom. Dit gebeurt onder andere door uit te zoomen van de problematiek en op die manier te duiden wat een ander (jij) nog over het hoofd ziet. Dat klinkt bijna té simpel, dat is het ergens ook, en de moeilijkheid ligt er alleen maar in dat we niet gewend zijn, als Westerlingen, om (dagelijkse) dingen zo te benaderen. Hoewel, Albert Einstein heeft het al benoemd toen hij zei:

 

"Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt."

 

Hoe vaker je een sessie met mij doet, des te gemakkelijker wordt het voor je om ook meer intuïtief en creatief te kunnen denken en handelen.

 

Tenslotte houd ik mijn toelichting en uitleg hier beknopt omdat meer tekst het juist ingewikkelder maakt dan het is. De ervaring van mijn aanpak brengt de meeste helderheid (zie ook de testimonial van mijn cliënte Susan) en daarnaast kun je mij natuurlijk nog van alles vragen via het formulier op de contactpagina.

Banner: afbeelding door Pauline Siebers